Според други  медии някои европейски държави вече са предложили своите

...
Според други  медии някои европейски държави вече са предложили своите
Коментари Харесай

Исландия или Баку - кои са възможните домакини за срещата Байдън-Путин

Според други  медии някои европейски страни към този момент са предложили своите градове за такава среща, оповестява Politico. Сред тях са Швейцария, Финландия и Австрия. И трите страни се смятат за неутрални, защото не са членки на НАТО.

Politico допуска, че Хелзинки няма да бъде определен за тази идна среща на върха. Там, през 2018 година Путин се срещна с американския президент Доналд Тръмп. Изданието отбелязва, че тогава американският президент „ оправда репутацията на човек, който желае да угоди на Путин “. Politico написа, че наново домакинство на финландската столица  може да даде късмет на Байдън да поправи " грешката на Тръмп ", само че някогашни американски държавни чиновници коментирали за изданието, че това крие и заплаха сравнението с последната среща " да засенчи това, което Байдън и Путин се надяват да реализират. "

Исландия може да бъде евентуална дестинация, само че в това време би трябвало да се има поради, че е по-трудно налична от други страни. 
Освен това тя е член на НАТО, а и покрай столицата, Рейкявик изригва вулкан. Тук също има историческа отпратка - през 1986 година Михаил Горбачов и Роналд Рейгън се срещат точно в Исландия.

Баку може да бъде добър вид, защото и Русия, и Съединени американски щати имат положителни връзки с Азербайджан, само че това може да обиди Армения поради войната в Нагорни Карабах, написа Politico. Прага беше мястото на срещата на върха на президентите Дмитрий Медведев и Барак Обама, а чешките управляващи предложиха своето домакинствот малко преди абсурда с разкритията за детонацията във военните хранилища във Врбетица. Според Politico в този момент тази покана „ може към този момент да не е годна “.

Официален  представител на Съединени американски щати разяснява пред изданието, че господин Путин " не е толкоз обезпокоен " къде ще се организира срещата. Според него той „ обича да гледа по какъв начин НАТО и страните от Европейски Съюз се тормозят от визитата му “.

Джо Байдън предложи среща в телефонен диалог с Путин в средата на април. Американският президент се надява събитието да се състои през юни в Европа. Администрацията на Белия дом предложи мястото на срещата да е в трета страна, след което австрийските управляващи показаха подготвеност да поемат организацията и провеждането на самита във Виена. На този стадий отговорът на Кремъл гласи само, че  Москва изследва предлагането.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР